Gość kaktus Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Mam pytanie.Dwie godziny po jedzeniu mam bóle nadbrzusza z lewej strony z tyłu i na środku pleców.Ból jest rozsadzający.Czy może być to trzustka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Jeśli wiążesz te bóle z jedzeniem i zawsze występuje on po jedzeniu to prawdopodobnie w grę wchodzi dwunastnica, trzustka, drogi żółciowe. Należy udać się do lekarza, który zleci odpowiednie badania (np. usg, bilirubina, aspat, alat, enzymy trzystkowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotr Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 Wrzód na dwunastnicy w moim przypadku objawiał się bólem w około 2 godziny po jedzeniu z prawej strony, na prawo od mostka, na linii żeber. Wrzody najskuteczniej można stwierdzić gastroskopią. Prześwietlenie miałem robione, ale niczego nie wykazało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi