Gość MonikaP Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Mam 33 lata, 3 lata temu rodzilam syna przez cesarke. W lewej dolnej czesci brzucha mam wyczuwalnego guzka. Jest on dosyc twardawy i umiejscowiony gleboko pod powloka skory brzucha.Wyczuwalny jest pod naciskiem . Guza nie odczuwam, ale podczas miesiaczki bardzo boli mnie ta strona brzucha .Na badaniu Usg opis guz wielkosci 1,5 cm umiejscowiony nadwiezadlowo tluszczak ? do obserwacji. Mam takie pytanie :czy w obrazie usg tłuszczak roznil by sie od tłuszczakomiesaka ? Guz nie jest na cieciu cesarkim, czy moglaby to byc endometrioza ktora wszeczpila nie niedaleko ciecia ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 czy w obrazie usg tłuszczak roznil by sie od tłuszczakomiesaka ? - nie, nie da się tego raczej odróżnić w badaniu USG (rozważyć biopsję cienkoigłową) Guz nie jest na cieciu cesarkim, czy moglaby to byc endometrioza ktora wszeczpila nie niedaleko ciecia ? - raczej po objawach i lokalizacji jaką Pani przedstawiła ten guz wygląda na ognisko endometriozy - radziłbym w tej sprawie udać się bezpośrednio na konsultację do chirurga i usunąć tą zmianę z następowym badaniem histopatologicznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MonikaP Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 dziekuje bardzo za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewa W Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Witam po przeczytaniu pani Moniku tego co pani pisze to ja mam to samo tyle ze ja na tym zgrubieniu mam jeszcze 4 purchelki które nachodzą krwią i póżniej pękają ale ogólnie bardzo to mi przeszkadza.Myslałam nad usunięciem ale bardzo się boje nie miałam zadnych badan ale po wizycje u ginekologa pani doktor stwierdziła ze to endometrioza ale sama już nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jola Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 czy ktos moze mi pomuc mam tosamo tylko tego gózka mam pod skóra i jest on widoczny srednica około 0,5 cm czy to jet endometrioza???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamila Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Ja mam gózka tez pod rana po cesarskim cieciu... a do tego on jest wyczówalny i widoczny az siny co mam z tym zrobic ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gosiaa Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Witam ja mam tez takiego guzka,wyczułam go rok po cc i poszłam z tym do mojego ginekologa kazał mi to obserwowac przez poł roku,po obserwacji poszłam znów okazało sie ze jest to do wyciecia,w styczniu ide na usuniecie,boje sie strasznie poniewaz juz przechodziłam ciecie i wiem jak to boli,ale nic nieda sie z tym zrobic trzeba usunac bo z miesica na miesiac bedzie coraz gorzej,ból mi przeszkadza podczas miesiaczki i przed kilka dni.. Jesli któras z was to samo ma co ja to wspólczuje sobie i tym kobietom co muszą tak samo cierpic..pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewa Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 ja ostatnio też wyczuam takiego guzka ale mnie to tak piecze jak bym miała w srodku rane jak cos porobie to mam taki ból az ciągnie do nogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi