Gość Monika Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Witam od kilku dni mam bóle w lewym dolnym boku brzucha, są to dokładnie klucia. Nie są one cały czas. Czy przyczyna może być powiększona śledziona?? Proszę o odpowiedz. Jakie badania powinnam wykonać żeby dowiedzieć się co jest przyczyna tych bóli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Trudno mi określić bez bezpośredniego badania. Takie bóle zapewne nie są związane z powiększeniem śledziony, gdyż zlokalizowane byłyby w górnym, lewym nadbrzuszu. Trzeba zastanowić się nad wykonaniem na początku USG jamy brzusznej, skonsultować się z ginekologiem, wykonać badanie ogólne moczu. O wszystkim powinien zadecydować lekarz po bezpośrednim badaniu. Ból jednak może być związane z tzw. neuralgią czyli samoistnym podrażnieniem nerwów obwodowych co nie wymaga leczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość basia Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 syn mój ma takie same dolegliwości był u lekarza dostał skierowanie na badnie maczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość basia Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 zapomniałam napisać syn jest nadpobudliwy co również może być przyczyną tych objawów ale proszę idż do lekarza zrób badania pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi