Gość Monika Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 4 tygodnie temu miałam wycięty woreczek żółciowy metoda laparoskopowa.Rana pod pępkiem goi się od boków w stronę środka. (po bokach rana sie zagoila i jest sucha, natomiast na samym środku nadal (w bardzo małych ilosciach) sączy się żółta, bezwonna wydzielina i w tym miejscu pojawiła sie mała kuleczka( wielkości połowy ziarnka pieprzu), jakby ciało nie wchłonęło sie do środka tylko na zewnatrz wyszło. Martwi mnie to i proszę o odpowiedz czy jest to cos nieprawidłowego. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Raczej to nic poważnego. Być może to tak uformowana ziarnina w ranie pooperacyjnej, może jakiś drobny surowiczak sączący wydzieliną. Bez bezpośredniego badania trudno mi określić. Najlepiej w tej sprawie byłoby skonsultować się ponownie z chirurgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Dziękuję za odpowiedz, uspokoiła mnie. A jeśli chodzi o ranę to przemywam octeniseptem i widzę że zaczyna się zasuszać, a ta kuleczka, jakby wchłaniała się do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi