Gość kama Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Ostatnio dokuczał mi dyskomfort w oddawaniu moczu szczypanie i ból podbrzusza po jego oddaniu zrobiłam badania i sie okazało ze wyniki sa kiepskie :( załamało mnie to totalnie bo nigdy nie miałam problemów ze zdrowiem. podaję wyniki barwa - żólta przejżystośc - metna odczyn - słabo -kwaśny 6.5 ph ciężąr właściwy-1.027 białko-44.3mg cukier - brak bilirubina -brak urobilinogen-w normie ciała ketonowe- nieobecne osad nabłonki płaskie -nieliczne w polu widzenia leukocyty - obecne w polu widzenia w ilości 30-35 erytrocyty świeże obecne w polu widzenia 17-22 wyługowane obecne w polu widzenia w ilości 10-14 moczany bezpostaciowe bardzo liczne bakterie liczne w polu widzenia dzis po kuracji 10 dni ciphinem 500 2 tabletki co 12 godzin zaniosłam mocz do kontroli boje się najbardziej tego białka i wyługowanych oraz tych moczanów. Mocz był spieniony czy to oznacza ze dalej w moczu jest białko- jestem załamana wyniki mam dopiero po 15:00 a jutro do internisty idę dodam że dużo piję staram się nie solic potraw nie mam obrzeków gorączki po 2 dniu kuracji czułam dyskomfort z tyłu pleców zaden ból tylko uczucie ucisku który po kilu dniach minął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Spienienie moczu nie oznacza jakiejś patologii np. obecności białka w moczu. Czasami silny strumień moczu może dawać takie efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi