Gość Magdalena Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Witam . Mój problem polega na wydzielaniu się substancji z sutków, który towarzyszy mi od 3 miesięcy.Po uciśnięciu prawego sutka zauważyłam, że wydziela się z niego płyn o zabarwieniu mlecznym. Początkowo było tego kilka kropli, natomiast na dzień dzisiejszy jest tego trochę więcej, do tego zdarza się że substancja ta niemal wytryskuje, w troszkę większych już ilościach.Pare dni temu zauważyłam, że u prawej piersi jest nieco pęknięty sutek i również dochodzi do wydzielenia substancji pod wpływem nacisku, jednak już o kolożr żółtawym i lepiącym. Co to może być ? Mam mieć robione w styczniu USG piersi , ginekolog pobrał mi wymaz do zbadania i będę robiła badanie na poziom prolaktyny. Jeśli to istotne to dodam, że nie jestem w ciąży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Trzeba właśnie wykonać badania jak zalecił ginekolog, bo dopiero wyniki tych badań mogą wyjaśnić czym spowodowany jest ten wyciek z brodawek sutkowych. Albo to stan zapalny gruczołu sutkowego, albo jakiś guz typu gruczolaka, albo zwiększony poziom prolaktyny powoduje wyciek mleka z sutków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi