Gość Daniel Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Witam. Mam 23 lata w ciągu ostatniego miesiąca miałem 2 silne ataki biegunki (Kał w nich był otoczony ciemno czerwoną krwią) a po nich ból brzucha(okolice lewej strony pępka). Czułem też wtedy nudności i kłucie pod lewym żebrem. Przed każdym z tych ataków piłem kawę i po ok godziny po wypiciu następowały dolegliwości.Po ok 3bólu brzuch i nudności dniach wszystko wracało do normy. Zaznaczę że występował już u mnie wcześniej kał z krwią(ok pół roku temu) ale nigdy nie było bólu brzucha. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Na pewno trzeba w tej sprawie udać się bezpośrednio do lekarza. Bez badań podstawowych i dodatkowych trudno określić co jest przyczyną tychże dolegliwości. Radziłbym w tej sprawie skonsultować się z gastroenterologiem. To on powinien zadecydować o dalszym postępowaniu. Wyżej wymienione objawy sugerują patologię w zakresie jelita grubego dlatego warto byłoby wykonać kolonoskopię. O tym zadecyduje lekarz po bezpośrednim badaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi