Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Twardy guzek na penisie we wzwodzie

Gość Michal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam doktorze. Pisałem wcześniej tu na forum ale post się jakoś zestarzał. We wrzesniu odkrylem ze podczas wzwodu wyczuwam jakiegos malego guzka. Byl on wyczuwalny w sumie podczas wzwodu po wzwodzie, czyli po koleji jak mialem dwa to przy tym drugim. Przepraszam że tak to opisuję w sposob dosc potoczny ale inaczej nie umiem. Teraz tluszczaka (bo mysle ze tym to jest) wyczuc mogę juz bez wzwodu. Jest maly, przy wzwodzie twardy. Zaczął sie wyczuwalny bez wzwodu ok tydzien temu. Po nowym roku zamierzam się zapisac do urologa/ginekologa ale trochę się boję ze zdiagnozuje cos groznego itp. Wiem ze moze byc to zwykly tluszczak ale mimo to boje się. Mam 17 lat i wstydze sie troche rozmiawiac o takich rzeczach z mamą bo nigdy wczesniej takich tematow nie poruszalismy. Proszę panie doktorze o poradę co robić.

Na pewno trzeba z tym problemem udać się do urologa (nie zaś do ginekologa, który jest lekarzem od schorzeń kobiecych). Taka zmiana być może jest tłuszczakiem, być może jakimś zwłóknieniem miejscowym ciał jamistych prącia, bądź przerostem ciał jamistych prącia. Musi Cię zbadać urolog i dopiero określić dokładnie czym może być zmiana.

Witam mam podobny problem parę miesięcy temu na penisie pod skórą pojawiła mi się jakaś twarda grudka jest wielkości 5mm porusza się razem z skórą, i jest w jej kolorze proszę o pomoc mam 16 lat i nie wiem co dalej z tym robić.