Gość Ewa Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Witam.Jestem miesiąc po zabiegu konizacji z powodu raka.Dziś odebrałam wyniki wyciętej chorej części szyjki macicy objętej zmianą nowotworową.Lekarz poinformował mnie ,że jest wszystko w porządku,99% wyleczenia,wycięto wraz z chorą częścią szyjki fragment zdrowej ,więc powinno być ok.Jednak moje wątpliwości budzi wynik w jęz.łacińskim,którego lekarz mi nie przetłumaczył.Dlatego proszę o informację co znaczy otrzymany dziś wynik. 01-02 Carcinoma planoepitheliae praeinvasivum cervicitis uteri et endocervii.Ovula Nabothi. 03-Infiltrationes carcinomatosae absunt marginis chirurgici. Byłabym ogromnie wdzięczna za odpowiedz,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 01-02 Carcinoma planoepitheliae praeinvasivum cervicitis uteri et endocervii.Ovula Nabothi. Rak płaskonabłonkowy przedinwazyjny szyjki macicy i kanału szyjki macicy. Pęcherzyk Nabotha. 03-Infiltrationes carcinomatosae absunt marginis chirurgici. Naciek nowotworowy nieobecny w cięciach chirurgicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewa Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Bardzo dziękuję za odpowiedz,to dobrze wróży:)Serdecznie pozdrawiam:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi