Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Silne wzdęcia, burczenie w jelitach i dziwny stolec z krwią

Gość Justyna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam problem. Otóż od pewnego czasu, trudno powiedzieć dokładniej, ale ok. kilku miesięcy mam straszne wzdęcia. Próbowałam coś na to brać, ale nie pomaga. Wydaje mi sie ze to nie zwykle gazy, bo nie wydostają sie na zewn, tylko wewnatrz jelit. Powoduje to głośne *burczenie* z jelit. Naprawde jest to dyskomfortowe, gdyz to po prostu głośno słychac. Brzmi inaczej niz burczenie brzucha gdy jest sie glodnym, wiec nie wiem ajk sie zachować wtedy... Czasem boli mnie brzuch, okolice jelit, podbrzusze, ale to epwnie przez to gdy nie zjem nic cieplego w ciagu dnia (np jestem na zajeciach i nei amm mzoliwosci), bo tak to wystepuje. Ale bolesci sa wtedy straszne. Do tego zauwazylam dziwny kał. Nie zmienil sie troszke tylko calkowicie. Mianowicie zazwyczaj byl dosc twardy i ciemno brazowy, teraz od kilku tyg., jest jasnobrazowy podchodzacy troche żółtym no i w postaci takich krótkich stolców. Troche mnie to nie pokoi, a do tego dzis zauwazylam troche krwi na papierze i stolcu. Do tego dochodza zawroty glowe, ale to moznaby zrzucic na zmeczenie. Brałam ostatnio żelazo w tabletkach (mam niedobór zelaza), ale czesto zapominam o tabletce. Pozatym mówią ze od tego robią sie zolte zeby, to prawda..? Niedobór mam epwnie przez to ze nie jem mięsa, jestem wegetarianką. Poza tabletkami staram sie zwiekszyc jego ilosc w spozywanych produktach. Prosze o pomoc. Do ajkeigo lekarza? Czy trzeba skierowanie od lekarza rodzinnego? Czy moze to cos nieszkoliwego i wystarczy kupic tabletki...? (w co watpie.) Przerazaja mnei te abdania z rurkami. Mam nadzieje ze sie obejdzie. Aha i dodam, żę te gazy to próbuje powstrzymywać, moze dlatgeo *wydostaja sie* w jelitach? próbuje j epowstrzyamc tez tam, bo dzwiek jest slyszalny , wciagając brzuch czy zaciskając posladki. Noi czasem ten brzuch pobolewa tak jak teraz np z lewej stronymniejwiecej na wys pepka, Aha i to moje powstrzymywanie wydobywania sie tych dziwek przewaznie nei działa... widać na jelita zbytniego wpływu nie mam. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję

20 Krew się pojawiła tylko wtedy, raz. Teraz mam okres, więc trudno stwierdzić. Te poburkiwania nie są ciągłę w sumie. Teraz np jest spokoj. Czy to mzoe przez okreslone jedzenie? Częściej mam problemy z żoładkiem,a le ostatnio nei amm apetytu coś, no i boli gdy machne reka na burzenie z glodu. Do tego mam placzliwy nastroj ale to tez da sie wytlumaczyc logicznie. Nie wiem zcy to wszystko wiazac ze soba. Po prostu przeezkadzaja mi te wewnetrne jakby wzdecia. Niechce ich zagluszac, tylko sie ich pozbyc. Czy jest na to sposób? Pozdrawiam