Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Twardy guz w penisie bolący w czasie wzwodu

Gość Jakub

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich czytających ten wątek. Mam nadzieję że ktoś z was pomoże mi w moim problemie. Problem wygląda następująco. Od jakiegoś czasu zauważyłem że podczas wzwodu mojego penisa zaczął mnie trochę pobolewać i kiedy naprężałem go jeszcze bardziej to ten ból był coraz większy. Myślałem że jest od zbyt częstego stosunku seksualnego z moją dziewczyną (1,2 a nawet 3 razy dziennie przez okres około miesiąca) lecz okazało się że jednak nie. Przez kilka dni nie współżyliśmy. Dzisiaj wyczułem coś bardzo twardego w penisie. Znajduję się to gdzieś mniej więcej na środku całego penisa, wyczuwalne od dołu. Ten guz wyczuwalny jest podczas spoczynku jak i wzwodu. Podczas wzwodu przy dotknięciu strasznie boli. Guz ma około 1cm. Czuć że jest bardzo twarde. Ten guz jest tak jakby w środku penisa. Zauważyłem też że penis powiększył się o jakieś 1 cm , troszkę pogrubiał i zrobił się bardzo bardzo mocno twardy (po tym czasie współżycia) . Bardzo mnie to zaniepokoiło ponieważ nigdy nie miałem żadnych problemów z prąciem. Nie palę już 10 tygodni, nie piję i nie stosuje żadnych środków wspomagających i innych rzeczy. Oczywiście nie zażywam narkotyków i nie przyjmuje żadnych leków. Mam 19 lat. Bardzo proszę o wyjaśnienie mi co to może być i co mogę zrobić w tej sytuacji. Mieszkam w małej miejscowości i nie mam możliwości pójścia do lekarza. Jeżeli będzie to konieczne to pojadę do większego miasta i tam się przebadam. Z góry Dziękuję i Pozdrawiam.

Bez bezpośredniego badania trudno mi określić co może być powodem takiej zmiany w penisie. Może to jakiś stan zapalny ciał jamistych lub gąbczastych prącia. Najlepiej w tej sprawie byłoby skonsultować się z urologiem.