Gość Michał 24 lata Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Witam czy możliwe, że z powodu silnego ściskania jądra bo myślałem że może mam raka i wydawało mi się za twarde i bez czucia i użyłem bardzo dużej siły je ściskając żeby poczuć ból w brzuchu. Teraz boję się, że zmiażdżyłem znajdujące się w nim komórki Leydiga i mam niższy testosteron czy to możliwe żęby zmiażdzyć komórki Leydiga? Czy gdybym uszkodził te komórki Leydiga lub zmiażdzył jądro ściskając je z dużą siła byłyby jakieś objawy? Na USG wyszło że jądro jest jednorodne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 czy to możliwe żęby zmiażdzyć komórki Leydiga? - to raczej niemożliwe, tym bardziej, że nie da się wybiórczo zniszczyć urazem tylko jeden typ komórek Czy gdybym uszkodził te komórki Leydiga lub zmiażdzył jądro ściskając je z dużą siła byłyby jakieś objawy? - na pewno objawy by wystąpiły np. silny ból, obrzęk, krwiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał 24 lata Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Panie Stapler, a gdyby krwiak powstał w środku jądra na skutek tego mocnego ściśnięcia to nie wiedziałbym że powstał bez USG? no bo jesli w srodku to nie byloby go widać okiem Pozdrawiam mądrą głowę:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Taki krwiak raczej byłby widoczny tylko w USG, a nie wyczuwalny badaniem ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał 24 lata Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 A jesli na USG wyszło dobrze to znaczy, że nic się złego nie stało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi