Gość massimo Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Jestem po zabiegu usuniecia woreczka zolciowego-laparoskopia,zabieg mialem wykonany w sierpniu przestrzegam diety ale czesto po posilkach mam bole glowy i nudnosci mysle ze mam problem z trawienim posilkow czy moze mi pan poradzic co mozna zrobic aby dolegliwosci te ustapily moze jakies ziola pic lub jakis lek wspomagajacy brac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Trudno mi określić co się dzieje obecnie bez bezpośredniego badania. Obecne objawy wcale nie muszą być następstwem przebytego usunięcia laparoskopowego pęcherzyka żółciowego. Może związek to ma z patologią w zakresie górnego odcinka przewodu pokarmowego (zapalenie, owrzodzenie, refluks żółciowy?). Trzeba z tym problemem udać się bezpośrednio do lekarza, który być może zaleci wykonanie gastroskopii po której będzie można włączyć odpowiednie leczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dorota Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Witam, ja również jestm po cholecystektomii i mam podobne objawy. W ciągu miesiąca po operacji schudłam ponad 6 kg. Po jedzeniu pojawiają się bóle i zawroty głowy, często dokuczają mi też nudności. lekarz skierowal mnie do gastrologa. Gastroskopia (robiona wczoraj) wykazała refluks żółciowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Właśnie dość często po cholecystektomii występują objawy refluksu żółciowego jako skutek przedłużonego wycieku żółci przez przewód żółciowy wspólny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dorota Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Bardzo prosze o informację, czy jest nadzieja, że te objawy z czasem ustąpią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asia Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Ja też tak mam, jestem 7 miesięcy po cholecystectomii, robiłam gastroskopię i mam zarzucanie żółci do żołądka, przed operacja tego nie było. Gastrolog uważa, że tak może być już do końca życia. A przed operacją chirurdzy mnie zapewniali, że refluksu mieć nie będę po usunięciu pęcherzyka, gdyż przed zabiegiem nie było tego zjawiska. Czy tak już będzie zawsze? Ja nie jestem już w stanie normalnie funkcjonować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sylwia Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Witam dwa miesiace temu mialam usuniety pecherzyk zolciowy,czesto czuje bol z prawej strony i ciagle uczucie nudnosci,konsultuje sie z lekarzem dostalam skierowanie na tomografie wyszlo ze mam klips w dziwnym miejscu miedzy watroba i prawa nerka.Czy ktos z Panstwa tak mial?Prosze powiedziec co dalej z tym klipsem.Teraz dostalam skierowanie na rezonas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi