Gość Sonia Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Od dwóch miesięcy cierpię na bóle brzucha ściśle związane z przyjmowaniem pokarmów. Po wielu wizytach u gastroenterologa i zapisanej farmakoterapii, który podejrzewał zespół jelita drażliwego, trafiłam do szpitala po ostrej biegunce i wymiotach. Zrobiono biopsję XII-cy i badanie w kierunku choroby trzewnej. Wyniki biopsji: *Duodenitis chronica foatale haemorrhagica. Marsh - typ 0*. Dodatkowo powtórzono badanie moczu, ponieważ w próbce podanej przy przyjęciu do szpitala w godzinach popołudniowych występowały liczne bakterie i białko. W badaniu moczu z rana, na czczo, przed wykonaniem gastroskopii widnieje: *białko - nie występuje, nabłonki płaskie-dość liczne, liczne bakterie, krew 10 ul, odczyn pH- 6,0*, pozostałe wyniki badania ogólnego moczu prawidłowe (w podanych zakresach referencyjnych). Na co wskazują te wyniki?Proszę o odpowiedź. Zapomniałam wspomnieć, że krew w moczu nie mogła być krwią menstrualną. Zażywam tabletki antykoncepcyjne i krwawienie wsytępuje u mnie regularnie co miesiąc. Badanie moczu odbyło się 02.12 tego roku, a ostatnia miesiączka zaczęła się 11.12 tego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Liczba krwinek czerwonych w moczu jest bardzo niewielka i raczej nie budzi niepokoju. Może jakiś drobny złóg schodził z dróg moczowych wyzwalając niewielki krwinkomocz. Liczne bakterie świadczą o zakażeniu moczu. Radziłbym powtórzyć badanie moczu oraz wykonać jego posiew, aby dokładnie zadecydować o dalszym sposobie postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi