Gość Mariusz Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Witam. Mam 20 lat i mam kilka pytań dotyczących objawów po zabiegu usuwania węzidełka. Kilka miesięcy temu miałem przeprowadzony właśnie taki zabieg, ponieważ podczas erekcji odczuwałem ból i trudności podczas ściągania napletka z żołędzia. W stanie *spoczynku* wszystko jest ok. Mimo że słyszałem wiele pozytywnych opinii urolog nie zgodził sie na obrzezanie całkowite (przynajmniej na razie nie). Po ściągnięciu szwów w miejscu gdzie je miałem pozostał mi siny punkt wielkości 1-2 cm który nie przestaje mnie boleć i sprawiać dyskomfortu podczas stosunku z partnerką. Dodam, że po usunięciu węzidełka nie czuję żeby to pomogło, nadal odczuwam ból i dyskomfort przy ściąganiu i *zakładaniu* napletka na żołędzia podczas erekcji, a także nadal nie mogę utrzymać pełnej erekcji nawet przez niedługi czas... Toteż dlatego mam kilka pytań: - Czy ten bolący siny punkt to normalny obiaw? Zagoi się samoistnie czy należy udać sie z tym do lekarza gdyż wystąpiły komplikacje? - Czy skoro nadal odczuwam dyskomfort podczas erekcji mimo usunięcia węzidełka mogę (powinienem) poddać się zabiegowi obrzezania całkowitego? Jakie są ku temu przeciwwskazania? - Czy wymieniony wyżej problem może być powodem tego, że nie mogę utrzymać erekcji? Jak mogę temu zaradzić? - Czy wymieniony wyżej problem może być powodem przedwczesnego wytrysku? - Czy to normalne, że podczas wytrysku moja sperma jest całkowicie przeźroczysta i ma konsystencje wody, zamiast być śnieżno biała? Nie jest to jakaś objawa problemów z płodnością? Z góry bardzo dziekuję za szybką i fachową odpowiedź, Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 - Czy ten bolący siny punkt to normalny obiaw? Zagoi się samoistnie czy należy udać sie z tym do lekarza gdyż wystąpiły komplikacje? - trudno mi określić bez badania bezpośredniego, dlatego radziłbym jednak udać się na kontrolne badanie do urologa - Czy skoro nadal odczuwam dyskomfort podczas erekcji mimo usunięcia węzidełka mogę (powinienem) poddać się zabiegowi obrzezania całkowitego? Jakie są ku temu przeciwwskazania? - o tym musi zadecydować urolog po bezpośrednim badaniu, ale trzeba ten zabieg rozważać skoro poprzedni nie przyniósł oczekiwanego skutku, myślę, że w Pana przypadku nie ma przeciwwskazań do wykonania obrzezania - Czy wymieniony wyżej problem może być powodem tego, że nie mogę utrzymać erekcji? Jak mogę temu zaradzić? - prawdopodobnie właśnie problem z wędzidełkiem i napletkiem mają wpływ na Pana życie seksualne i być może dopiero zabieg obrzezania rozwiąże ten problem - Czy wymieniony wyżej problem może być powodem przedwczesnego wytrysku? - tak, choć często przedwczesne wytryski mają podłoże psychogenne - Czy to normalne, że podczas wytrysku moja sperma jest całkowicie przeźroczysta i ma konsystencje wody, zamiast być śnieżno biała? Nie jest to jakaś objawa problemów z płodnością? - sperma ma różną kolorystykę, aby określić czy jest prawidłowa należałoby wykonać jej badanie laboratoryjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariusz Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Rozumiem, dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi