Gość Ewa Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 9 dni temu miałam wycinany jajnik ponieważ był na nim guz, który zaczął krwawić. Najpierw miałam zrobiona laparoskopie po czym otwarty brzuch, dokładnie podbrzusze. Cięcie jest w poprzek i ma ok.10 cm, ale lekarz mi powiedział ze cięcie w środku nie jest w poprzek tylko wzdłuż, dlatego po usunięciu drenu miałam chodzić, by się dobrze zrosło, no i chodziłam, bolało ale chodziłam. Teraz jestem już w domu, rana mnie nie boli w ogóle, ale boli mnie w środku, jakby ta wewnętrzna rana. Gdy jestem wyprostowana mam wrażenie, że coś się tam naciąga i to boli. Boję się, że mogło się coś źle zrosnąć w tkankach przez to ze po powrocie do domu (5 dni temu) dość często siedzę zgięta. Co to może być? Czy to normalne? I kiedy ten ból minie? (Jutro idę na zdjęcie szwów i na konsultację). Z góry dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 To normalny ból, który jeszcze po takim zabiegi przez około 2-3 tygodnie może występować. Proszę się uspokoić. Oczywiście poinformować trzeba o tym fakcie lekarza, który będzie ściągał szwy, aby jeszcze Panią zbadał dokładnie czy wszystko jest w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi