Gość Marlena Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Witam serdecznie.Dzisiaj byłam u lekarza i zrobił mi Usg jamy brzusznej.A o to jego wynik*Pęcherzyk żółciowy cienkoscienny, z licznymi drobnymi złogami.Panie Doktorze co to oznacza dla mnie co mam dalej zrobić czy muszę go usunąć czy da się to jeszcze wyleczyć lekami.Boję się bo słyszałam za jak usuną pęcherzyk to trzeba wtedy cały czas trzymać dietę.Bardzo proszę o poradę.I z góry serdecznie Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Jeśli ma Pani objawy związane z kamicą pęcherzyka żółciowego to nie ma innego skutecznego sposobu leczenia jak tylko operacyjne usunięcie go. Trzeba w tej sprawie skonsultować się z chirurgiem ogólnym. Nie trzeba stosować diety przez całe życie po usunięciu pęcherzyka żółciowego. Wystarczająca jest dieta miesięczna po takim zabiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marlena Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Bardzo Dziękuje za odpowiedz Panie Doktorze,napewno pójdę do Chirurga.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi