Gość Katarzyna Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Mam lat 17, operacje na przepukline skośną prawostronną miałam 19 sierpnia.kilka dni po zabiegu zaczeło mnie boleć w okolicy blizy(szczególnie dolnego bieguna blizny)Lekarz prowadzący przepisał mi tabletki ketonal a potem naproxen lecz one nie pomogły.Dwa miesiące od zabiegu dostałam blokadę ale ból się znacznie nasilił.Lekarz twierdził że jest przychycony nerw i zlecił mi jonoforeze i laser ale ból narastał. teraz chce mi podać blokadę z diprophosu.Mam pytanie czy ta blokada jest jakoś szkodliwa?i co dalej zrobić jak nie pomoże?Czy w takim przypadku będzie konieczny drugi zabieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Mam pytanie czy ta blokada jest jakoś szkodliwa? - nie, nie powoduje ona zazwyczaj żadnych ubocznych skutków i co dalej zrobić jak nie pomoże? - można spróbować ponownej blokady (na pewno okaże się skuteczna) Czy w takim przypadku będzie konieczny drugi zabieg? - raczej nigdy nie ma takiej konieczności (bóle wycofują się zazwyczaj w okolicach 6-9 miesiąca, gdy nerw regeneruje się) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi