Gość Marzena Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Witam serdecznie! Dzisiaj odebrałam wynik badania histopatologicznego polipów poprzecznicy mojej mamy,które miała usunięte.Niestety w najbliższym czasie mama nie będzie miała kontaktu ze swoim lekarzem i w związku z tym bardzo prosiłabym o interpretację tego wyminiu, który brzmi: Adenoma serratum cum dysplasia minoris gradus. Pozdrawiam Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Adenoma serratum cum dysplasia minoris gradus. - gruczolak kłębkowy z dysplazją (zaburzenie różnicowania komórkowego) stopnia małego - wynik oznacza zmianę nowotworową łagodną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marzena Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Dziękuję bardzo za odpowiedź:). Jestem spokojniejsza, że to zmiana o charakterze łagodnym. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi