Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Bóle w nadbrzuszu pod żebrem promieniujące do boku i pod łopatkę

Gość Natalia

Rekomendowane odpowiedzi

Nieustannie boli mnie brzuch w lewej części nadbrzusza z przodu zaraz pod lewym żebrem, promieniuje również do boku i czasem pod lewą łopatkę. Ból ma charakter silnej kolki. Najbardziej nasila się po jedzeniu i po wypiciu kawy lub też po długiej przerwie w jedzeniu. Codziennie budzę się z bolącym nabrzmiałym brzuchem. Odczuwam również bóle w prawym nadbrzuszu gdyż mam zdiagnozowane kamienie w woreczku żółciowym. Jak robiłam badanie usg to nie wykazywało ono kamicy dróg żółciowych ani zmian trzustki. Skąd więc może pochodzić ten ból po lewej stronie? Nie czuję żeby to było promieniowanie od woreczka ponieważ ten ból odczuwam częściej i silniej. Mam również zaparcia bardzo długotrwałe wypróżnianie umożliwia mi jedynie stosowanie ziołowych środków przeczyszczających. Czy ten ból może mieć związek z tymi zaparciami? Często również odczuwam tam kłucie przed oddaniem stolca, który zawsze jest wodnisty lub taśmowaty. Co powinnam zrobić? Co może być przyczyną tego bólu. Proszę o odpowiedź.

Koniecznie proszę zrobić kolonoskopii, Wydae mi się, ze przycznyną bólu zapraćśluzowatyc, tasmowatych stolców może być zmiana oragniczna w jelicie grubym w okolicy zagięcia śledzionowego ogrniczjąca drożność.