Gość Artur Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Witam Z uwagi na fakt, że muszę czekać ponad miesiąc czasu do wizyty u gastrologa, bardzo uprzejmie proszę o interpretację mojego badania gastroskopii. Przełyk: b/z Wpust: poszerzony żołądek: b/z test ureazowy ujemny Odżwiernik: b/z Opuszka: Sluzówka lekko rozpulchniona Dwunastnica: Sluzówka z szarawym nalotem Rozpoznanie:Bulbitis et duodenitis minimalis gradu Dilatatio cardiae Proszę o informację na temat przedmiotowych wyników badań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Bulbitis et duodenitis minimalis gradu - zapalenie opuszki dwunastnicy i dwunastnicy stopnia małego Dilatatio cardiae - poszerzenie wpustu żołądka Taki opis gastroskopii świadczy o niewydolności wpustu żołądka co może powodować refluks żołądkowo-przełykowy. Niewielkie zapalenie całej dwunastnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Czy to może powodować iż miewam od dłuższego czasu problemy w postaci uporczywych biegunek (nagle zakręci mnie w brzuchu, strasznie głośno zacznie przelewać w brzuchu (coś jak bulgotanie) i za chwilę już muszę gonić do toalety. Szczyści mnie wtedy do końca, jak po lekach przeczyszających. Do tego dochodzą bóle i skurcze brzucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi