Gość Monti Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Witam, mam kręgozmyk L5 - S1. z opisu wynika, że I stopień, jakie mogę wykonywać ćwiczenia fizyczne ? siłownia, basen, joga ? czy da się wyleczyć z tego i czy będę mógł wrócić do trenowania zapasów ? na razie przestałem trenować pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Co do rodzaju ćwiczeń najlepiej w tej sprawie udać się do poradni rehabilitacyjnej. Tam rehabilitant dobierze odpowiedni zestaw ćwiczeń co do Pana kondycji i zmian w kręgosłupie. Najlepszym wysiłkiem jest pływanie, odpowiednie zestawy ćwiczeń jogi. Dobrze by było wziąć odpowiednie zabiegi rehabilitacyjne (masaż przez wykwalifikowanego masażystę). Raczej z kręgozmyku nie da się wyleczyć, ale można zatrzymać go w początkowym stadium. Raczej powrót do wyczynowego sportu będzie niemożliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krakowski Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Ja po kilku OP kr.lędźwiowego/ też Diam i problemy z bliznowaceniem po laminektomi/ nadal ból nogi nasilający sie w poz.siedzącej-mimo kilku operacji/ Nawiążę kontakt z wszystkimi w Polsce i zagranicą w podobnych objawach* piszcie na mail* kra4411@wp.pl* pozdrawiam. Czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gugu Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 przy kręgozgmku należy sprawdzić czy jest stabilny wykonuje się zdjęcie czynnościowe kręgosłupa lędźwiowego następnie po ocenie stabilności można zadecydować jakie ćwiczenia można wykonywać statyczne czy dynamiczne, a najlepiej jest sprawdzić metody specjalistyczne w rehabilitacji jest taka która radzi sobie, tradycyjna rehabilitacja ma z tym problemy wejdź na mckenzie.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi