Gość PAWEŁ Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Witam mój tato był na kontrolnej tomografii(rak jelita)w wypisie z badania pojawiło się coś takiego przy aorcie liczne drobne węzły chłonne.czy to cos groźnego.(nie pamietam dokładnie czy to było przy aorcie.chodzi mi o samo zdanie liczne węzły chłonne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Liczne węzły chłonne niestety mogą oznaczać rozsiew procesu nowotworowego właśnie do węzłów chłonnych. Jeśli w poprzednim opisie TK nie występowały takie węzły lub w opisie zabiegu operacyjnego takie węzły powiększone nie były przedstawione to niestety sugeruje to rozsiew raka. Radzę w tej sprawie pilnie skonsultować się z onkologiem. On podejmie odpowiednie działania, być może zaleci chemioterapię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość paweł Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 przyznam szczerze,ze bardzo zmartwiła mnie Pana odp. odpowiadam co mi sie udało ustalic , ta tomografia wskazuje kilka drobnych węzłów w śródpiersiu w okolicy aorty, poprzednia Tk w okolicy tchawicy , tata był z tym u onkologa uznał ,że jest o,k. tylko ja mam watpliowści skąd te węzły i na jakiej podstawie stwierdzono ,ze jest o.k.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Trzeba w tej sprawie konkretnie porozmawiać z onkologiem. On wyjaśni i wytłumaczy dlaczego uważa, że wszystko jest w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PAWEŁ Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 ale czy jest jakaś nadzieja ,ze to nic groznego??bo juz teraz to sam nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PAWEŁ Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 jeszcze dodatkowo zmylił nas ten marker w normie,zrobił nam nadzieje,a tu taka odpowiedź,onkolog w sumie nic nie powiedział tylko ,że jest dobrze,dodatkowo kazał umówic sie na kontrolna kolonoskopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi