Gość Krystian Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Mam pytanie- u małego palca u nogi rośnie mi paznokieć jeden normalny i do tego jeszcze jeden, nie ma to związku ze złamaniem paznokcia lecz bardziej genetyczne, gdyż w rodzinie u mnie też tak mieli, z tym, że u mnie ten paznokieć stwarza ból jak nosze buty lub kapcie, czy jest możliwość usunięcia takiego paznokcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Tak, oczywiście. Trzeba w tej sprawie udać się do chirurga ogólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Izabela Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zależy, w którym miejscu odczuwasz ból. Może być to związane ze złym sposobem obcinania paznokcia (wydaje się to banalne, ale stanowi duże zagrożenie). Kiedy obcinamy paznokieć zbyt krótko, bądź *na półokrągło* może on wrastać się w palec, lub go po prostu nakłuć. Odczuwamy wówczas ból. Może także wdać się zakażenie. Jeśli pojawia się też opuchlizna palca, bądź jest on nabrzmiały dobrze jest użyć maści wyciągającej. Uważam jednak, że najlepszym wyjściem byłoby skonsultowania się z lekarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi