Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Tabletki antykoncepcyjne przy bolesnych miesiączkach

Gość EWA

Rekomendowane odpowiedzi

Miesiączkuje od 9 lat i za każdym razem moje miesiaczki są potwornie bolesne. nie sa obfite ale od roku towarzyszy im ból odbytnicy który w pierwszych 2 dniach jest nie do zniesienia. ale ginekologicznie ponoć wszystko jest ok. czy stosowanie przez pewien czas tabletek antykoncepcyjnych pozwoli mi uwolnić sie od tych dolegliwości? domyślam sie że od bólu odbytnicy nie, dotąd nikt mi nie pomógł ale może chociaż bóle brzucha by ustąpiły. dziekuje

Ustapią po tabletkach. Ja tez tak mialam, nic nie pomagalo nawettabletki od bólu zwracałam. nic nie moglam jesc i pic,straszna biegunka a bóle jeszcze większe, dopiero tabletki antykoncepcyjne pomogły. Chociaż po przerwaniu ból był ale naprawde nie wielki no i wymioty ustąpiły i biegunka. lekarz kiedys mi przepisywal jakies leki ale ja je zwracałam i czopki przeciwbólowe tez nie pomagały wszystko zwracałam dołem i górą.Jak sobie przypomne to byl ból.Także warto sprobowac antykoncepcje, jezeli nie musisz to nie beirz długo.ważne zeby pewne hormony się wyrównały. Najliepiej zeby lekarz po badaniu hormonalnym przepisal tabletki ,ważne zeby nie na *oko* bo teraz tak to się odbywa, przepisują co chcą. pozdrawiam

Tak, takie dolegliwości powinny ustąpić przez unormowanie zaburzeń hormonalnych przez zastosowanie np. hormonalnych tabletek antykoncepcyjnych. Proszę o tym problemie porozmawiać z ginekologiem. On na pewno zaleci odpowiednie tabletki dostosowane do Pani stanu klinicznego.