Gość Karolina Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Witam,czy jeśli mam torbiel środkową szyi to mogą pojawić się trudności z oddychaniem?Torbiel zauważyłam ok 9 miesięcy temu przypominała jabłko Adama i trochę mnie to zaniepokoiło,udałam się wiec do lekarza po czym dostałam skierowanie do poradni laryngologicznej i endokrynologicznej. Terminy były długie więc musiałam czekać,lecz gdy zaczęłam pluć krwią z przełyku pojechałam na pogotowie gdzie dostałam skierowanie na oddział laryngologiczny, miałam zrobione usg i biopsje gdzie wykazało 3 torbiele w okolicy tarczycy bez zmian nowotworowych. W ciągu ostatnich 2 miesięcy pojawiły się trudności z oddychaniem. Czy to może byś skutkiem tego ze mam te torbiele? Dodam jeszcze ze termin operacji mam wyznaczony na 17 lutego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Tak, właśnie duszności mogą być związane z uciskiem torbieli na tchawicę i krtań co może wyzwalać duszności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marta Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Witam,w zeszłym roku w lipcu mojemu 7 letniemu synkowi usunieto ta cholerna torbiel ale od tego czasu co kilka miesiecy robi mu sie w tym miejscu ropiejace paskudztwo,na poczatku pomagał antybiotyk,teraz tez jest po antybiotyku i smarujemy to mascia,zmniejszyło sie ale nie znika,lekarz twierdzi ze to nic powaznego ale przeciez ile mozna...miał ktos moze podobne problemy z tym paskudztwem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marta K. Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Nie chcę straszyć ale może to gronkowiec, tak mi przyszło do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Hej. Ja miałam torbiel na szyi. Operacje miałam 8 miesięcy temu i nic się z tym nie dzieje ale niestety sa dni kiedy jestem zmęczona osłabiona ciężko mi się oddycha i mam zawroty głowy takie delikatne i trwają tak około 5 dni. Kiedyś miałam silniejsze te dolegliwości ale zauważyłam że z biegiem czasu sa coraz słabsze. Widocznie trzeba czekać jeden lekarz mi powiedział że wszystko po operacji powinno się zregenerować w ciągu roku:) pozdrawiam i życzę zdrowia dla syna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi