Gość marcin Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Witam Dziś zauważyłem, że na głowie mam jakąś narośl, jest ona lekko wypukła. Nie wygląda mi to na pryszcz, które nieraz występują na skórze głowy we włosach. Dołączam zdjęcie i proszę o opinie specjalisty bo nie wiem czy powinienem iść z tym do lekarza. http://img406.imageshack.us/img406/4502/dsc03289.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Wygląda na to, że jest to znamię barwinkowe. Taka zmiana w owłosionej części głowy wymaga wycięcia, gdyż przez ciągłe drażnienie może ulec zezłośliwieniu. Najlepiej w tej sprawie na początku skonsultować się z dermatologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 dziekuje za odpowiedz. W pierwszym dniu było to wypukłe i raczej miękkie. Dziś tez jest wypukłe lecz chyba juz troche mniej oraz tak jakby zrobiło się suche. Poczekam jeszcze kilka dni i jeśli nie zginie to udam się do dermatologa. Czy w zwiazku z usuwaniem tego będzie trzeba zgolić włosy z głowy? oraz czy podawane jest jakies miejscowe znieczulenie przy tym zabiegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Czy w zwiazku z usuwaniem tego będzie trzeba zgolić włosy z głowy? - wycina się tylko w tym miejscu co jest zmiana włosy oraz czy podawane jest jakies miejscowe znieczulenie przy tym zabiegu? - tak, igłą ze strzykawki podaje się środek znieczulający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 jeśli przez przypadek wrócisz na forum, to daj znać, jak się zakończyła sprawa znamienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi