Gość Iza Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 W badaniu kału wykryto u mnie obecność pasożytów ascaris lumbricoides (glista ludzka). Wzięłam dzisiaj lek pyrantelum-medana (2łyżeczki) , dawkę mam powtórzyć jutro. Czy gwarantuje mi to całkowite uwolnienie od pasożytów i najważniejsze w jaki sposób będą one *wydalone* z organizmu? (mam 16 lat) Proszę o wiarygodne odpowiedzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Tak, lek gwarantuje prawie 100% pozbycie się pasożyta. Martwy pasożyt zostanie wydalony z organizmu wraz z kałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość IZA Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 wzięłam lek dwa dni temu i nic nie przechodzi : nadal mam biegunki i boli mnie brzuch (mam wrażenie, że bardziej niż przed zażyciem leków) Czy to przejdzie , jesli tak to dużo czasu to zajmie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Obecny stan może być związany z samym działaniem leku. Działanie takiego leku utrzymuje się przez około tydzień, więc po tym okresie dolegliwości powinny ustąpić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iza Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 nadal bez zmian i dziś w kale zauważyłam brązowe grudki (jaja) . czy powinnam się bać? proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi