Gość Weronika Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Dwa miesiące temu byłam u lekarza z powodu braku okresu. Podejrzewałam ciąże ponieważ cały cykl nie zabezpieczaliśmy się z partnerem.Doktor wykrył u mnie wielotorbielowatość jajników na podstawie badania usg oraz nadmiernego owłosienia, problemami z utrzymaniem stałej wagi, problemy z cerą. Dostałam tabletki Duphaston na wywołanie okresu. Po ok 30 dniach znów zgłosiłam się do tego samego lekarza ponieważ okresu w dalszym ciągu nie było. Zaskoczyła mnie zmiana diagnozy. Lekarz tym razem zauważył 4,6 cm torbiel. Czy jest możliwość żeby w tak krótkim czasie powstała torbiel o takich wymiarach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Tak, jest to możliwe. Na pewno lekarz nie przeoczyłby tak dużej torbieli w badaniu USG w czasie pierwszej wizyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi