Skocz do zawartości
eChirurgia.pl
Ten temat

Bóle żołądka i mdłości po posiłku przy chronicznym zapaleniu żołądka i polipie

Gość Ewa

Rekomendowane odpowiedzi

Moje problemy z ukladem trawiennym zaczely sie jakies 7 lat temu. Gastroskopia ujawnila chroniczne zapalenie zoladka ktore niby zostalo wyleczone antybiotykami. Kolonoskopia wykazala tylko jeden maly polip. Najlepiej czuje sie jak moj zoladek jest pusty. Po zjedzeniu nawet malego posilku zaczyman odczuwac uczucie sytosci, bolu w zoladku i mdlosci. Ten bol prawie zawsze towarzyszy bolowi pod prawymi zebrami i w klatce piersiowej. Badanie serca, morfologia nic nie wykazaly. Bol pod prawymi zebrami mam zawsze po niemal kazdych tabletkach. Ibuprofin jest zupelnie nie tolerowany przez moj zoladek (bole). Powyzej wymienione bole rowniez promieniuja w strone pecow. Apetyt raz jest a raz go nie ma. Mam wrazenie ze czasami nawet kubek zwyklej wody powoduje te dolegliwosci. Staram sie trzymac lekkostrawna diete ale i to nie bardzo pomaga. Badanie pechezyka zolciowego wyszly dobre a usg nie wykazal kamieni. Aha, i jeszce jedno. Bardzo czesto miewam bole glowy. Nie wiem co dalej robic ale naprawde nie daje rady dluzej tak zyc. Bardzo prosze o rade.

Na pewno z tymi dolegliwościami należy skonsultować się z gastroenterologiem. On powinien zadecydować o dalszym sposobie postępowania i leczenia. Dobrze by było wykonać kontrolnie gastroskopię, aby ocenić efektywność leczenia zapalenia żołądka. Sprawdzić też funkcję wątroby i trzustki w badaniach laboratoryjnych. O tym wszystkim musi zadecydować gastroenterolog.