Gość mirek Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Witam mój ojciec co kilka miesiecy 2-3 miewa migotanie przedsionków zle sie wtedy czuje caly jakby pulsuje jakby w rytm serca doskonale wiem kiedy ma wlasnie te migotania bo zawsze jak szedl na pogotowie z takimi objawami to kladli go do szpitala na kilka dni wlasnie z migotaniem. Od kilku lat okolo 3 ojciec niechce juz isc do lekarza z takimi objawami, niewiem czy mam mu to odpuscic czy jednak upierac sie zeby poszedl na pogotowie? Ojciec bierze leki jakies niepamietam jakie, takie migotanie trwa do 3 dni. Czy to jest bardzo grozne? Dodam jeszcze ze ojciec ma te problemy z sercem przez tarczyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 czy mam mu to odpuscic czy jednak upierac sie zeby poszedl na pogotowie? - nie wolno mu odpuszczać w tym względzie, musi zawsze udawać się na pogotowie w przypadku migotania przedsionków Czy to jest bardzo grozne? - takie zaburzenia rytmu serca muszą być kontrolowane przez kardiologa i odpowiednio leczona, napad migotania przedsionków może wyzwolić np. bardzo niebezpieczne powikłanie jakim jest zator płucny Dodam jeszcze ze ojciec ma te problemy z sercem przez tarczyce - unormowanie poziomu hormonów tarczycy we krwi powinno rozwiązać problem migotania przedsionków (może trzeba rozważyć usunięcie tarczycy w przypadku jej np. guzowatości), odpowiednim leczeniem tarczycy musi zająć się endokrynolog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi