Gość Mateusz Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Witam! Ponieważ 5 miesięcy temu lekarz urolog stwierdził u mnie żylaki powrózka nasiennego w stopniu umiarkowanym, a do tego okresowo mam niepełne skręty jąder, mam następujące pytanie. Czy nie poddanie się operacji żylaków a także podwiązaniu jąder do worka mosznowego(taki zabieg również zasugerował lekarz) wiąże sie z możliwościa wystąpienia jakichś powikłań, a jeżeli tak to jakich? Z góry dziękuję za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Niestety, ale jeśli nie podda się Pan operacji żylaków powózka nasiennego w przyszłości może dojść do niepłodności, zaś nieufiksowanie jąder może doprowadzić do całkowitego skrętu jądra lub jąder z następową całkowitą martwicą jądra lub jąder (amputacja). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi