Gość Malutka Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Mój chłopak ma 22 lata i ma powiększone lewe jądro... Pare lat temu przeszedł zabieg laparoskopii na żylaki powrózka nasiennego. Nie odczuwa on bólu ani nie przeszkadza mu to w wykonywaniu codziennych czynności. Umówiłam go na wizytę u urologa lecz obawiam się że może to być nowotwór lub wodniak albo zapalenie... Czy urolog stwierdzi od razu co mu dolega? I czy wodniak to poważna choroba? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Czy urolog stwierdzi od razu co mu dolega? - tak powinien to stwierdzić, ewentualnie dodatkowo wykona jeszcze USG I czy wodniak to poważna choroba? - najbardziej prawdopodobne jest to, że jest to wodniak, wodniak nie jest groźnym schorzeniem jądra jednak wymaga najczęściej leczenia operacyjnego, aby w przyszłości nie doszło do zniszczenia struktury jądra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Ja miałem pól roku temu laparoskopie żylaków powrózka nasiennego.Też mam powiększone jądra dwa miesiące po operacji miałem robione usg i wszystko było dobrze.USG wykazało małego wodnika którego nie trzeba operować mam 16lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi