Gość gosia Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Jestem cztery lata po zakończonej kuracji chłoniaka złośliwego komórek B Ostatnie badanie kontrolne( krew i badanie lekarskie )nie wykazało zmian. Chłoniak umiejscowiony był w okolicach szyji. Ostatnie badanie tomografem wykazało 4 centymetrowy guz w otrzewnej po stronie prawej. Lekarz zlecił badanie PET. Po tej samej stronie co stwierdzony guz 5 lat temu miałem laparoskopowo usuwaną przepuklinę.Teraz czuję się dobrze i nie mam żadnych objawów wcześniej przebytej choroby. Waga ciała wzrasta, temperatura w normie, krew prawidłowo. Czy mogą być inne niż onkologiczne przyczyny tego guza. Na badanie PET muszę czekać 6 tygodni a wiem że tu każdy dzień zwłoki jest ważny. Co mogę jeszcze teraz zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Taki guz wcale nie musi mieć podłoża onkologicznego. Prawdopodobnie jest to następstwo przeprowadzonej w przeszłości laparoskopowej plastyce przepukliny na pewno z użyciem siatki. Siatka powoduje podrażnienie otrzewnej co może powodować zwłóknienie w formie guza. Badanie PET powinno jednoznacznie wyjaśnić czym jest ta zmiana w otrzewnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi