Gość Nescaa Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Witam, otóż mam pewien problem związany z żyłami. Wszystko zaczęło się od tego, że w wieku 16 lat pojawił mi się pierwszy żylak, który niestety bardzo boli do tej pory. Od lekarza pierwszego kontaktu otrzymałam receptę na detralex (po którym jeszcze bardziej mnie bolało, więc go odstawiłam). Następnie zauważyłam, że na moim ciele coraz więcej żył wychodzi na powierzchnię skóry i niestety nie tylko na nogach. Nie mam niedowagi ani nadwagi, jestem osobą w miarę aktywną. Od czasu do czasu odczuwam jakby swędzenie w żyłach. Niestety żeby dostać się do lekarza specjalisty muszę jeszcze poczekać 2 miesiące, a chciałabym się dowiedzieć jak mogę zapobiegać *temu co mi jest*. Badanie Dopplera przeszłam prawidłowo. Mam nadzieję że owe swędzenie żył i wychodzenie ich na powierzchnie w nadmiarze nie jest niczym poważnym jednak wole się uspokoić przed wizytą u lekarza specjalisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Prawdopodobnie w Twoim przypadku wchodzi w grę podłoże genetyczne, wrodzone występowania żylaków. Masz słabo ukształtowane ściany żył przez zapewne defekt w produkcji odpowiednich włókien elastycznych wchodzących w skład ścian żył. Problem będzie istniał do końca życia, le raczej nie wskauje na jakieś poważniejsze schorzenie. Chirurg naczyniowy po zbadaniu określi co w Twoim przypadku należy dalej robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jadwiga Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 TO moze byc alergia ale radzilabym zrobic badania na pasozyty.To jest cholerstwo o czym zapominaja lekarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rysiek Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 ja na żylaki chodzę na przystawianie pijawek na prawdę pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi