Gość inga Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Proszę o interpretacje wyniku USG..Nierówna ściana zstępnicy i okolicy zagięcia śledzionowego jelita grubego. Dostałam skierowanie na kolonoskopie. z góry dziekuję za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Może to być zmiana zapalna, duży polip lub nowotwór. Kolonoskopia wszystko dokładnie wyjaśni. Musi pani to badanie mieć wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość inga Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Panie doktorze zapomniałam dodać ..Nierówna ściana zstępnicy i okolicy zagięcia śledzionowego jelita grubego bez ewidentnych cech stanu zapalnego, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Ile Pani ma lat? Jak jest z wypróżnieniami? Czy są bóle brzucha? Krew, śluz w stolcu? Czy chorował ktoś w najbliższej rodzinie na nowowtór jelita? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość inga Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Panie doktorze mam 43 lata . Pije siemię rano i wieczorem wiec teraz nie mam kłopotów z wypróżnianiem. Nie mam bóli brzucha tylko lekkie pieczenia na dole brzucha. Krwi i śluzu nie zauważyłam w kale . Z rodziny nikt nie chorował na raka jelita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Proszę zatem być spokojnym i spokojnie poddać się badaniu kolonoskopii. Przy uzwględnieniu pani opisu malo prawdopodobne jest to najgorsze. Może jest to *taka uroda*, może jakieś odbicie fali, pomyłka diagnostyczna. USG nie jest wskazane do diagnostyki jelit. Jeszcze raz powiem: proszę spokojnie poddać się kolonokopii, niestety badanie jest raczej nieprzyjemne i przede wszystkim być dobrej myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość inga Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Dziękuję za zainteresowanie Panie doktorze a co znaczy ..jeśli mogę zapytać samo określenie ,,nierówna ściana zstępnicy,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi