Gość Tomek Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Witam. Około 3 tygodnie temu dostałem jednorazowej biegunki i od tego czasu czuję się osłabiony, jest mi zimno, mam podwyższoną temperaturę 37,4 codziennie, odczuwam coś jakby kwas albo pieczenie nad pępkiem.. Poza tym nic mi nie dolega. Lakcid nie pomaga. Lekarz rodzinny nie wie co to może być, po badaniach krwii nie wyszły żadne nieprawidłowości. Jedynie lekka niedoczyność tarczycy. Proszę o nakierowanie mnie co to może być, jakie ewentualnie badania zrobić. Dodam, że mam 17 lat i ćwiczę na siłowni, robiłem ostatnio dużo brzuszków ale przepuklina to nie jest na 100 %. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Oczywiście o wszelkich badaniach musi zadecydować lekarz prowadzący. Radziłbym w chwili obecnej wykonać morfologię, CRP, badanie ogólne moczu, kreatyninę, mocznik, poziom cukru, oznaczyc poziom hormonów tarczycy czyli TSH i fT4 (może została rozregulowana gospodarka hormonami tarczycy i teraz doszło do nadczynności), zastanowić się nad wykonaniem USG jamy brzusznej, a także tarczycy. Może warto byłoby jeszcze wykonać gastroskopię. Pana lekarz prowadzący powinien sam poprowadzić Pana diagnostyką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ja Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Dziękuję, morfologia wykonana bez zarzutów, mocz także, TSH 4,50 czyli lekka niedoczynność ale to chyba nie przyczyn bólu, na USG wszystko idealne. Brzuch czuję jak bym miał taki obolały i delikatny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Witam. Brzuch nadal mnie boli, coraz mocniej pod mostkiem, czuje takie jakby *zżeranie* od środka. I jeszcze się pocę od tego pod pachami. Czy po samych objawach można wywnioskować co to może być ? Robiłem badania tarczycy, usg brzucha, pobierałem krew, badanie kału na pasożyty też było. Wszystko jest OK a mnie boli nieprzyjemnie. Teraz dostałem skierowanie do gastrologa ale terminy są dopiero za pół roku, czy to oznacza, że mam się teraz męczyć ? Pozdrawiam i dziękuję za pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi