Gość Elwira Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Witam, Od dwóch dni żyje ze świadomością posiadania torbieli na prawym jajniku o wielkości 7 cm. To całkiem sporo - zabieg laparoskopijny prawdopodobnie będę mieć z końcem stycznia. Do tego czasu zastanawia mnie, czy mogę uczęszczać w zajęciach fitness - gdzie są różnego rodzaju energiczne ćwiczenia. Po zabiegu, wiem, ze przez miesiąc nie jest zalecane, a jak jest przed? Pozdrawiam, Elwira Wiesłow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość domi Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 dopisuję się do pytania - czy fitness może powodować większe bóle spowodowane torbielą/ które powodują napuchnięty brzuch i bardzo obolały/ = do tego stopnia obolały, że nie mogę się położyć w żadnej pozycji1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość katarzyna Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 ja również chcialabym wiedzieć, czy po zabiegu usunięcia torbieli można dźwigaći podnosić bez obaw?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Po usunięciu torbieli metodą laparoskopową pełne obciążenie powłok jamy brzusznej po około miesiącu, zaś po klasycznym zabiegu po około 3 miesiącach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sylwia Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 dołączam się do pytania, jeżeli zabieg był wykonywany laparoskopowo i jeżeli minęło ponad pół roku to czy mogę miec ciągle bóle brzucha przy podnoszeniu ciężarów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość A Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Nie jestem lekarzem ale moja siostra miała torbiel na jamniki i lekarz zabronił jej dźwigać i wykonywać męczących czynności musiała co miesiąc się kontrolować. Podobno torbiele w 80% przypadków się wchlaniają ale na pewno trzeba być cały czas pod kontrolą lekarza który zadecyduje o tym czy można czekać i obserwować czy nie. Moja siostra miała bardzo dużą nie nadawała się już do zabiegu laparoskopowego i udało się nie operować bo torbiel się zmniejszają i zniknęła. Ale to tylko lekarz może ocenić bo to poważna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi