Gość aga Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Bylam dzisiaj u lekarza ogolnego i podejzewa przepukline pooperacyjna z tym ze operacje na wyrostek robaczkowy mialam w 1998r dostalam skierowanie do chirurga. mam pytanie jak wyglada usuniecie przepukliny i po jakim czasie mozna wrocic do pracy.mam guzka pod blizna nic mnie nie boli tylko mam trudnosci z oproznianiem i straszne wzdecia i dodatkowo nieprzyjemne w zapachu wzdecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Taki zabieg wykonuje się w znieczuleniu ogólnym (całkowite uśpienie pacjenta). Zazwyczaj w bliźnie wykonuje się cięcie operacyjne, wypreparowuje worek przepuklinowy, który się usuwa, a jego zawartość np. jelita, sieć odprowadza się do wnętrza jamy brzusznej. Następnie wzmacnia się powłoki brzuszne w tym miejscu przez zdwajanie powięzi lub wszycie odpowiedniej siatki syntetycznej. Po zabiegu pozostaje się w szpitalu około 2-3 doby. Jeśli wykonuje Pani ciężką pracę fizyczną zwolnienie z pracy wydaje się na 2-3 miesiące. Przy pracy umysłowej około 1 miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi