Gość Magda Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Czy przy wadze 85 kg i 168cm mogla bym sie poddac operacji zmniejszenia żołądka? bo wiem ze operowane sa osoby bardziej otyle ale czy ja mam na to szanse i czy dlugo czeka sie na taki zabieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Wskazania do chirurgicznego leczenia otyłości - otyłością III stopnia (BMI*40 kg/m2) - otyłością II stopnia (BMI*35 kg/m2), jeżeli występują dodatkowe choroby związane z otyłością (cukrzyca, nadciśnienie tętnicze, choroba wieńcowa, zespół obturacyjnego bezdechu sennego, ciężka choroba zwyrodnieniowa stawów). Pani BMI wynosi 30. Nie spełnia Pani kryteriów wskazań do leczenia operacyjnego. W Pani przypadku odpowiednie leczenie dietetyczne i dodatkowe leki wspomagające powinny przynieść spodziewane efekty. Najlepiej z tym problemem zgłosić się do dietetyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magda Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 ja juz wszystkiego probowalam,jedyne co pomoglo to z wagi 97 kg zeszlam na 72 kg po braniu meridi ktora wycofali i znowu przytylam,zalezy mi na zzuceniu tych kilogramow poniewaz czeka mnie endoproteza biodra za 2 lata a dla mnie teraz te kologramy to obciazenie dla biodra wiec moge sie o taką operacje ubiegac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Można spróbować. Ale jedynym wyjściem może być operacja pełnopłatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lena Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Witam.Mam 22 lata i ogromny problem z otyłościa.Stosowałam kilka diet, jednak każda kończyła się efektem jojo w wyniku czego obecnie przy wzroscie 170 cm , waże ponad 100 kg. Chcialabym prosic Pana o udzielenie mi informacji na temat operacyjnego zmniejszenia zoladka. Czy trzeba na taki zabieg miec jakies specjalne skierowanie, co sie dzieje z cialem po takim zabiegu. Z gory serdecznie dziekuje za udzielone mi informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi