Gość Magda Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Szanowny Panie Doktorze Proszę o udzielenie informacji na temat możliwości pokrycia tatuażem blizny. Mam 25 lat i przed 2 rokiem życia przeszłam operację stawu biodrowego (diagnoza - zwichnięcie stawu biodrowego, które zauważono przy porodzie). Od tego czasu posiadam znaczącą bo mierzącą ok. 30 cm bliznę, szeroką w środkowej części (najszerszy odcinek) na ok. 4-5 cm.Blizna jest zagojona jednak w związku z rodzajem zabiegu jaki przeszłam stanowi ona bliznę powstałą ze zrostu dwóch wykonanych obok siebie blizn po pierwszym zaszyciu i kolejnym zabiegu mającym na celu wyciągnięcie śrub. Tak więc obecnie pozostała mi sporych rozmiarów blizna mniej więcej od biodra do połowy uda, która nie ukrywam trochę utrudnia mi życie w szczególności w przypadku konieczności włożenia kostiumu kąpielowego. Z tego też powodu podjęłam decyzję o wykonaniu tatuażu w tym miejscu jednak nie wiem czy jest to możliwe. W razie konieczności mogę dosłać zdjęcia. Bardzo proszę o pilną odpowiedź. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Tak, można na takich bliznach zastosować tatuaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi