Gość malwina Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Witam.Mam 13 letnią córkę.4 pażdziernika cókę strasznie bolała prawa strona brzucha w okolicach wyrostka robaczkowego.Z silnym atakiem bólu pojechałam z nią na pogotowie.Dostała 2 zastrzyki przeciwbólowe.Bóle ustąpiły lecz po 12 godzinach pojawiły się spowrotem.Córka została przyjęta na oddział chirurgiczny z podejrzeniem zapalenia wyrostka robaczkowego.Po całodobowej obserwacji oraz podawaniu kroplówek bóle złagodniały i została wypisana do domu,a lekarze stwierdzili że diagnoza była negatywna.Jednak bóle nadal powracają gdy tylko córka zrobi szybszy ruch.Od prawie 2 miesiecy nie biega,oraz nie ćwiczy na lekcjach wf.Jest strasznie osłabiona i senna.Często chce jej się wymiotować i jej samopoczucie jest w krytycznym stanie.Lekarz pediatra zasugerował żebyśy odwiedziły lekarza ginekologa w celu przebadania jajników.Córka miała robione usg które wykazało ze wszystko jest w porządku.W tym miesiącu dostała regularnie okres który trwał tylko jeden dzień,a zawsze trwa 6 dni.Bardzo proszę o pomoc gdzie mam się udać po poradę ponieważ nie wiem jak jej mogę pomóc i co mogą oznaczać te bóle.Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Bóle właśnie mogą być spowodowane początkiem miesiączkowania córki. Takie początkowe miesiączki mogą być nieregularne, bolesne, o różnym okresie krwawienia. Najlepiej trzeba w tej chwili skonsultować się jeszcze w tej sprawie z ginekologiem. Ale zapewne będzie to wymagało tylko leczenia zachowawczego np. okresowego zastosowania leków rozkurczowych i przeciwbólowych. Po unormowaniu się miesiączek dolegliwości powinny się znacznie zmniejszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi