Gość Dawid Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Witam, mam 22 lata i dziś z rana zayważyłem krew o *żywym* kolorze w moim kale. Ponadto od jakiegoś czasu mój stolec nie ma jednolitej konsystencji. Pojawiają się również wzdęcia i bóle brzuch. krew pojawiła mi się poraz pierwszy. czym jest to spowodowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Mimo tak młodego wieku takich objawów nie można lekaceważyć. Musi Cię zbadać lekarz chirurg/proktolog/gastroenterolog palcem przez odbyt. Poza tym konieczna będzie kolonoskopia, czyli badanie endoskpwe całego jelita grubego. Nie jest przyjemne, ale konieczne. Każda krew w stolcu wymaha wyjasnienia przyczyny i wylkuczenia najpoważniejszej choroby jelit, czyli raka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi