Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Zgrubienie wewnątrz i opuchlizna trzonu penisa po ćwiczeniach na powiększanie prącia

Gość Romek z Krakowa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Romek z Krakowa

WItam, jakiś czas temu zacząłem *ćwiczenia na powiększanie penisa*, w czasie tzw. rozciągania coś, wydaje mi się, naderwałem* pojawiła się lekka opuchlizna trzonu penisa i lekki dyskomfort podczas erekcji. Opuchlizna zeszła, pozostał jednak lekko odczuwalny dyskomfort i - zgrubienie wewnątrz penisa, na jego dolnej stronie, tuż pod żołędzią, w miejscu gdzie żołądź łączy się z trzonem, pod wędzidełkiem napletkowym, coś jakby guzek czy chrząstka, lekko boląca przy ucisku, umiejscowiona jakby na ścięgnie, żyle czy cewce moczowej, trudno powiedzieć. Nie rośnie, z upływem czasu raczej się zmniejsza, choć czasem jakby *puchła** wygląda to tak, jakby rana wewnątrz penisa nie do końca się zagoiła i trwał nadal stan zapalny. Nie towarzyszą temu inne dolegliwości, prócz tego, że pojawiło się lekkie zapalenie napletka, spowodowane, jak myślę, mechanicznym podrażnieniem, z takimi objawami jak niewielkie pieczenie i swędzenie, zwłaszcza podczas oddwania moczu.

Ta guzkowa zmiana to zapewne krwiak powstały na skutek urazu jaki Pan doznał przez ćwiczenia (może doszło do niewielkiego pęknięcia ciał jamistych prącia). Taki krwiak powinien się powoli wchłonąć w przeciągu 2-3 tygodni. Proszę już nie wykonywać takich ćwiczeń, bo mogą one wywołać więcej skutków niepożądanych niż efektów pozytywnych.