Gość EWA Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Mam chorobę cushinga przeszłam 3 operacje usunięcia gruczolaka przysadki lecz po dalszych badaniach kortyzol nadal był wysoki wysłano mnie do Gliwic na naświetlanie staro-taktyczne i nadal efektów nie ma najgorsze jest to ze teraz wzrósł mi poziom acht i lekarze nie potrafią mi pomóc zbić to do normy!kortyzol tez nadal wysoki! moje pytanie co jeszcze mogę zrobić??czy są jakieś inne metody abym znowu była zdrowa:)a i chce dodać ze nadnercza mam zdrowe!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 W ostateczności może okazać się konieczne usunięcie narządu efektorowego dla ACTH czyli nadnercza, aby ograniczyć wytwarzanie kortyzolu. O tym jednak musi zadecydować endokrynolog najlepiej wraz z onkologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi