Gość Zofia Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Choruję na wzw c .Nie byłam leczona interferonem,ponieważ mam kamienie w woreczku żółciowym i przed terapią powinnam go usunąć.Byłam u 2 chirurgów i obaj niezalecają operacji przed leczeniem.Czy mają rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Niestety, ale przez zastosowanie leków znieczulających w czasie usuwania pęcherzyka żółciowego może dojść do nasilenia stanu zapalnego wątroby dlatego chirurdzy odradzają leczenie w tej chwili bez wyleczenia WZW typu C. Jednak jeśli hepatolog czy też lekarz chorób zakaźnych ewidentnie napisze, że pęcherzyk żółciowy musi zostać usunięty przed włączeniem leczenia WZW typu C to zapewne chirurdzy wyrażą na to zgodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi