Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Parcie na pęcherz i brak oddawania moczu, przerywane oddawanie moczu

Gość Jan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem z oddawaniem moczu. Czesto wydaje mi sie ze chce mi sie sikac a w rzeczywistosci tak nie jest. A keidy jzu faktycznie odczuwam potrzebe to mam z tym problem. Musze dlugo stac w toalecie, czasami jest anwet tak ze sikam po chwili przestaje i znow zaczynam. Bylem u urologa mowi ze wszystko w porzadku z nerkami i penisem, badania moczu tez w normie. Wyklucza zapalenie cewki moczowej. Bralem Urosept i przestalem odczuwac te dolegliwosci ale teraz po jakims czasie wrocilo. Co to moze byc? Jezeli zaczne znow zazywac Urosept i nie pomoze to jakie dalsze kroki podejmowac? Prosze o odpowiedz! Dodam jeszcze że kiedyś jak sciagalem prezerwatywe na penisie poczulem dosc bolesne ukłucie i po prawej czesci żołądzia mam taki jakby dołek, po prostu niewielka czesc jest jakby wduszona do srodka, ale trzeba sie dobrze przyjrzec od gory aby to zobaczyc.

Mam 16 lat. Zrobił mi tylko USG nerek. Kiedy mu opowiedziałem to zdarzenie z prezerwatywą (naciagnąłem ją chyba zbyt mocno bo mnie ukuło dosc bolesnie) stwioerdzil ze z penisem tez wszystko OK. Czy to moze byc cos powaznego?

Być może to nawracające zakażenia dróg moczowych skoro poprzednim razem pomógł Urosept. Trzeba by wykonać jeszcze badanie ogólne moczu być może z posiewem. Dopiero po wynikach tych badań zadecydować o dalszym sposobie leczenia. Oczywiście o tych badaniach musi zadecydować lekarz prowadzący.

Mój chłopak też miał podobnie i miał infekcję Streptococcus i E. coli. Dostał antybiotyk Zinnat i zalecenie przez jakiś czas jeszcze brać kapsułki żurawinowe Prouro. Podobno oczyszczają drogi moczowe. Wyleczył się i problem zniknął.