Gość Perpetula Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Witam, Dziś podczas przewijania zauważyłam u mojego 22miesiecznego synka siny guzek nad prawym jądrem. Guzek jest większy od jądra znajduje się na górze moszny ( tak jakby na jej wejściu po prawej stronie penisa ). Co to może być? Juz zapisałam synka do lekarza ale wizyta dopiero za dwa dni więc chciałam podpytać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Taki guzek może świadczyć o występowaniu przepukliny pachwinowej schodzącej do worka mosznowego. Najlepiej, aby diagnostyką zajął się chirurg dziecięcy. W przypadku występowania przepukliny pachwinowej leczeniem z wyboru jest operacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Perpetula Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Byliśmy już u chirurga, po USG okazało się że to wodniak powrózka nasiennego i konieczna jest operacja. Termin na 10 stycznia, napisze co i jak. Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi