Gość Paulina Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Witam! Od 5 miesięcy mam problemy z żołądkiem. Męczą mnie takie objawy jak: uczucie pełności w żołądku, lekki ucisk w mostku, zgaga, uczucie palenia w całym przełyku, suchość w nosie i gardle, cofanie się jedzenia, najbardziej martwi mnie to, że schudłam 15 kilo w ciągu 8 miesięcy. Oczywiście jem mniej niż wcześniej, przez te dolegliwości(mam je codziennie) Dodam jeszcze, że jestem osobą znerwicowaną. Strasznie boję się gaskostropii czy istnieje jakieś inne badanie, które pomoże zidentyfikować czy wszystko jest ok? Proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mati Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Dolegliwośc jakie u Pani występują najprawdopodobniej mają podłoże psychiczne. Oczywiście warto wykonać gastroskopię, żeby sprawdzić czy nie jest to refluks i przepuklina rozworu przełykowego, jednak zalecałbym najpierw wizytę u psychologa. Myślę, że tabletki uspokajace w znacznym stopniu przyniosą poprawę samopoczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paulina Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 dziękuję za odpowiedź! Brałam różnorakie tabletki na uspokojenie, depresję ale nie dały one zamierzonego rezultatu. Niemniej jednak muszę iść do gastrologa... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paulina Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Brałam różnorakie tabletki na uspokojenie, depresję ale nie dały one zamierzonego rezultatu. Niemniej jednak muszę iść do gastrologa... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Przede wszystkim trzeba zacząć od wizyty u gastrologa. Gastroskopia w Pani przypadku będzie niezbędna, ale nie jest to takie straszne badanie jak się wydaje. Gdyby jednak strach wziął górę można to badanie wykonać w znieczuleniu. Napewno da Pani radę. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi