Gość Agnieszka Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Dwa tygodnie temu usunięto mi pęcherzyk żółciowy metodą laparoskopową (jeden duży zwarty kamień) i do tej pory szczególnie nocami mam ataki silnego bólu brzucha, tak jakby brakowało mi powietrza, jestem cała spięta, jest mi niedobrze, boli mnie też po lewej stronie brzucha. Atak mija po 10 - 30 minutach. Nie wiem czy jest to efekt diety czy jeszcze skutki gojenia się pooperacyjnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Rany pooperacyjne jeszcze są dość świeże. Dolegliwości bólowe mogą być jeszcze spowodowane stanem po operacji. Czasami takie dolegliwości utrzymują się nawet do miesiąca. Na pewno należy jeszcze przez miesiąc od zabiegu utrzymać dietę. Potem systematycznie proszę powracać do nawyków żywieniowych sprzed zabiegu. W czasie ataku doraźnie można zażyć tabletkę No-Spa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gracjan Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Dieta po usunięciu pęcherzyka żółciowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 patrz strona: http://www.echirurgia.pl/diety/dieta_pecherzyk.htm taką dietę należy stosować po usunięciu pęcherzyka żółciowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasia Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 WITAM moja mama miała tydzień temu usuwany pęcherzyk żółciowy, czy może juz wypić kawę??zjeść jakieś cistko - typu rogalik?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aga Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Za wcześnie. Kawa po 2 miesiącach piłam i to na pół z inka i z mlekiem. Do tego była rozpuszczalna. Na rogaliki tak samo. Żadnych ciastek nie radzę jeszcze. Po miesiącu próbować herbatniki, biszkopty i tyle. Kisiel. Bułki zwykłe, bez maku, sezamu itd około miesiąca i należy próbować najpierw małe ilości. Tydzień to dopiero niech jogurty 0 % wprowadza, kefiry, maślankę pomału i wszystko ma być naturalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aga Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 A ciasto francuskie jest mocno tłuste i odpada. Lekarz mi kazał pół roku trzymać dietę. Jestem po 3 miesiącach, zjadłam mielonego, w miarę chudego i więcej nie zjem, ból jak .. nie wiem co. Także smażone, tłuste, ciasto francuskie odpada. Po miesiącu zaraz jadłam babkę cytrynową, biszkopt z jabłkami, herbatniki i kisiel. I na tym koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi